Implantologija

* Jevrejska 58, Banja Luka, Bosnia and Herzegovina

Implantologija je najmlađa ali s druge strane najbrže napredujuća grana stomatologije. Nakon intervencije, pacijent može da nastavi sa svakodnevnim obavezama, bez ikakvih problema. Zubni implantati danas su sve češća metoda izbora za nadoknadu izgubljenih zuba, jer se ponašaju kao prirodni zubi. Savremena stomatologija uz pomoć implantata nudi rješenje za nadoknadu kako jednog zuba tako i cijelog zubnog niza, izbjegavajući brušenje susjednih vrlo često intaktnih zuba te na taj način mogučnost da dobijete fiksni rad koji će Vama pružiti osećaj najpribližniji Vašim prirodnim zubima.. Jako dobro je poznato koje muke sa sobom nose totalne i parcijalne proteze. Ugradnjom mini titanijumskih implantata omogućujemo stabilizaciju i retenciju Vaših proteza i tako omogućavamo Vam da zaboravite na ispadanje i mučenje sa protezama.

O klinici
Stomatološka ordinacija ”Dr Stajčić” opremljena je najmodernijim stomatološkim aparatima i materijalima u skladu sa svjetskim standardima. Nalazimo se u srcu Banjaluke, u Jevrejskoj 58 gde smo smo organizovali proslavu povodom 20 godina postojanja i otvorili vrata još modernije, ljepše i veće ordinacije. Pružamo sve stomatološke usluge prateći najnovija naučna istraživanja iz domena opšte stomatologije, oralne hirurgije i implantologije. Mr sci dr stom. Aleksandar Stajčić je specijalista oralne hirurgije i implantologije koji iza sebe ima dvadeset godina iskustva iz ovih oblasti. Završio je Master studije za oralnu implantologiju u Italiji na Universita Degli Studi Guglielmo Marconi u Toskani 2016. godine i svoje znanje nesebično dijeli sa kolegama u Banjaluci. Od jedne stolice i jedne prostorije koja je imala 30-ak kvadrata došli smo do toga da imamo šest stomatoloških stolica, svoju hiruršku salu, najmoderniji digitalni rendgen i visok nivo pružanja usluge. Poslovni prostor ZU "Dr Stajčić" danas se prostire na 210 kvadrata. Digitalizacija je u stomatologiju ušla prije desetak godina i mi smo se trudili da pratimo korak sa vremenom. Nabavili smo prvo digitalni rentgen aparat, a kasnije ga zamijenili sa najmodernijim Planmeca ProMax 3D rendgen aparatom. Uskoro nam treba stići digitalni skrener, što će biti i nama i pacijentima olakšanje, jer više neće biti onih klasičnih uzimanja otisaka, bušenja - već će se sve to raditi digitalno. S druge strane ubrzaćemo posao i našoj tehnici koja će na lakši način moći napraviti zube i time skraćujemo, baš tako da kažem, proizvodnju zuba sa nekih sedam na dva do četiri dana". U skorijoj budućnosti planiramo nabaviti, u sklopu ZU "Dr Stajčić", printer i glodalicu kako bi u roku od 24 časa od završenog brušenja pacijentu mogli omogućiti da dobije nove zube. Najljepši dio našeg posla je kada pacijent, po završetku stomatoloških radova, prvi put u ogledalu ugleda svoj novi osmijeh i rasplače se sa osmijehom, te suze radosnice, to je nešto najljepše što se može vidjeti. Iza nas stoji mnogo rada, edukacija, uspomena, nedaća, ali i neizostavan značaj timskog rada u stomatologiji. Sam odnos doktora sa sestrama i sa tehnikom, sve je to uvezano i mora da funkcioniše kako treba da ne bi bilo grešaka i da pacijent na kraju bude zadovoljan.
Pošaljite upit
Sharebico podržava bezbedno šerovanje, pozivamo vas da proučite savete na ovoj stranici
- RSD / Cena usluge
Cilj stomatološke uslugeImplantati su vještačke nadoknade od titanijuma, koje zamenjuju korjen zuba koji nedostaje a zasniva se na osteointegraciji titanijumma s kosti. Sam proces ugradnje implantata je bezbolan i kratko traje.
Implantologija
* Jevrejska 58, Banja Luka, Bosnia and Herzegovina