ALL ON FOUR (ALL ON 4) / ALL ON SIX (ALL ON 6)

* Bulevar vojvode Živojina Mišića 10b, Banja Luka, Bosnia and Herzegovina

Šta je All on 4, šta je All on 6 ? All on 4 i All on 6 su procedure koje podrazumjevaju ugradnju 4 ili 6 implantata u jednoj vilici, na koje se potom postavljaju vještački zubi. Vještački zubi mogu biti izrađeni od različitih materijala (metalokeramika, cirkon keramika, monolitni cirkon itd.) ali je zajedničko za sve da su oni – fiksirani za implantate te pacijenti nemaju potrebu da ih svakodnevno uklanjaju iz usta kao što to moraju u slučaju kad imaju obične totalne proteze. Na taj način pacijent dobija mnogo ljepši ali i komforniji rad, koji daje osjećaj mnogo približniji prirodnim zubima u odnosu na totalne proteze. Ono što naši pacijenti takođe rado ističu jeste i osjećaj samopouzdanja i sigurnosti. Sa All on 4 i All on 6 radovima – NEMA ispadanja prilikom govora ili žvakanja, NEMA ljepljenja, NEMA žuljanja, i NEMA svih onih nelagodnosti koje prate totalne proteze. Koja je razlika između All on 4 i All on 6 ? Kao što se može i pretpostaviti, u slučaju All on 4 radova vještački zubi su postavljeni na 4 implantata, a u slučaju All on 6 radova su postavljeni na 6 implantata. Kod pacijenata sa potpunom bezubošću, do prije par decenija opšteprihvaćen stav je bio da je neophodno ugraditi 6 ili 8 implantata koji bi nosili sve zube. Krajem devedesetih, tačnije 1998. godine legendarni Paulo Malo je predstavio inovativnu metodu kojom je dotadašnju praksu ugradnje 6 ili 8 implantata zamijenio sa 4 implantata. To je postigao tehnikom ugradnje bočnih implantata pod inklinacijom (zakošavanjem) čime je obezbjedio potpunu stabilnost budućem radu na tim implantatima. Ova, gotova revolucionarna ideja je donijela nekoliko benefita. Manji broj implantata je za pacijenta: - finasijski prihvatljivija (manji broj implantata – manji troškovi) - komfornija (nisu potrebne dodatne hirurške procedure poput sinus lifta – podizanja dna sinusa) - brža i efikasnija (nakon sinus lifta potrebno je čekati 9-12 mjeseci) a rezultat je identičan – odbacivanje proteze i fiksni visokoestetski rad u ustima pacijenta. Da li je ipak bolja opcija All on 6 ? Iako je inovativna ideja profesora Maloa u prvi mah naišla na sumnju i rezervisanost struke, brojna istraživanja, a zatim i hiljade i hiljade uspješnih radova su pokazali da All on 4 metoda predstavlja apsolutno sigurnu i predvidljivu metodu koja pacijentu pruža savršenu funkcionalnost uz fenomenalnu estetiku takvog rada. Naravno, ukoliko su anatomski uslovi takvi da je kod pacijenta moguće ugraditi i 6 implantata bez dodatnih komplikovanih procedura poput sinus lifta, svakako da je All on 6 itekako dobar izbor. Ali ako anatomija to ne dozvoljava – All on 4 je rješenje koje će pacijentu donijeti savršen osmijeh za značajno kraće vrijeme, uz manji broj dolazaka i niže troškove.

O klinici
3 VAŽNA RAZLOGA ZAŠTO IZABRATI BAŠ NAS IMAMO ZNANJE U sigurnim ste rukama. Naš tim čine priznati doktori, specijalisti svih stomatoloških oblasti. Znanje, kontinuirano stručno usavršavanje, kao i uigran timski rad Vam garantuju da ćete u našoj ordinaciji dobiti vrhunski nivo usluge u najkraćem mogućem vremenskom roku. IMAMO KVALITET U našoj stomatološkoj ordinaciji koristimo isključivo kvalitetnu opremu i materijale. Od najsavremenije dijagnostike koja podrazumijeva upotrebu digitalne i 3D rendgenografije, do same izrade radova pomoću kompjuterizovanih CAD-CAM sistema, sve je podređeno jednom cilju – da dobijete savršeno precizan rad kojim ćete biti zadovoljni. Vaše zadovoljstvo je naš uspjeh. IMAMO TRADICIJU Naša stomatološka ordinacija je proslavila 30 uspješnih godina postojanja. U porodični posao, započet 1990. godine, danas je uključeno nekoliko generacija koje nose decenije i decenije iskustva. Trudili smo se svih ovih godina da i Vaše porodice rastu nasmijane i zadovoljne. Preko 10 000 registrovanih pacijenata je naša najbolja preporuka, a ujedno i naš motiv da tako i nastavimo.
Pošaljite upit
Sharebico podržava bezbedno šerovanje, pozivamo vas da proučite savete na ovoj stranici
- RSD / Cena usluge
Cilj stomatološke uslugeAll on Four (All on 4), i All on Six (All on 6) su u prethodnoj deceniji postali vrlo popularni termini. I to ne bez razloga, jer su ove metode omogućile da pacijenti sa potpunom bezubošću mnogo brže i mnogo efikasnije dođu do konačnog rezultata – FIKSNE nadoknade svih zuba, bez totalnih proteza. Kandidati za All on 4 i All on 6 radove su dakle pacijenti sa potpunom bezubošću, kao i pacijenti koji imaju zube ali se ne mogu konzervativno zbrinuti te je indikovano vađenje postojećih zuba (npr. pacijenti sa terminalnom paradontopatijom, izuzetno lošom situacijom, malim brojem preostalih zuba i sl.).
ALL ON FOUR (ALL ON 4) / ALL ON SIX (ALL ON 6)
* Bulevar vojvode Živojina Mišića 10b, Banja Luka, Bosnia and Herzegovina